skip to search skip to navigation skip to main content

Piškotki

Ta Politika piškotkov (»Politika«) razlaga, kako Astellas Pharma, trženje in distribucija farmacevtskih izdelkov d.o.o.(»Astellas Pharma d.o.o.«), nadzornik podatkov, katerega sedež je [Šmartinska 53, 1000 Ljubljana, Slovenija] (v nadaljevanju »Astellas«, »mi«, »naš« ali »nam«), uporablja piškotke in podobne tehnologije za vašo prepoznavo ob obisku našega spletišča www.astellaspharma.si in njegovih poddomen (»Spletišče«). Pojasnjuje, kaj so te tehnologije in zakaj jih uporabljamo, kot tudi vaše pravice do nadzora uporabe.

Šteje se, da uporabnik te spletne strani s klikom na gumb »Strinjam se« daje soglasje za namestitev piškotkov in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov, z uporabnikovimi osebnimi podatki, ki jih je posredoval, za namene neposrednega trženja proizvodov, storitev in ostalih aktivnosti družbe Astellas Pharma d.o.o. in vsakokrat povezanih oseb.

Šteje se, da lahko uporabnik tega spletišča izrazi svojo privolitev tudi z uporabo ustreznih nastavitev v brskalniku ali drugih aplikacijah. Privolitev uporabnika tega spletišča pomeni osebno privolitev v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se namestijo na vašem računalniku ali mobilni napravi, ko obiščete naše spletišče. Piškotke uporabljajo lastniki spletišč, da zagotavljajo njihovo delovanje oz. da je njihovo delovanje bolj učinkovito, poleg tega pa sporočajo določene podatke.

Piškotki, ki jih namesti lastnik spletišča (v tem primeru www.astellaspharma.si), se imenujejo »lastni piškotki«. Piškotki, ki jih namestijo osebe, ki niso lastniki spletišča, se imenujejo »piškotki tretjih oseb«. Piškotki tretjih oseb omogočajo tretjim osebam določene funkcije na spletišču ali prek spletišča (npr. oglaševanje, interaktivne vsebine in analitiko). Te osebe, ki namestijo te piškotke tretjih oseb, lahko prepoznajo vaš računalnik, ko obiščete zadevno spletišče in tudi, ko obiščete določena druga spletišča.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Lastne piškotke in piškotke tretjih oseb uporabljamo iz različnih razlogov. Nekateri piškotki so potrebni iz tehničnih razlogov in zagotavljajo delovanje našega spletišča; te piškotke imenujemo »obvezni« ali »nujno potrebni« piškotki. Ostali piškotki nam omogočajo spremljati in zajeti interese naših uporabnikov in izboljšati njihovo uporabniško izkušnjo na našem spletišču. Tretje osebe na našem spletišču uporabljajo piškotke za oglaševanje, analitiko in za druge namene. Natančneje je to opisano spodaj.

Vrste lastnih piškotkov in piškotkov tretjih oseb na našem spletišču in njihovi nameni so podrobneje opisani v spodnji tabeli:

Vrsta piškotka Kdo uporablja te piškotke Kako jih zavrniti
Obvezni piškotki spletišča:Ti piškotki se uporabljajo zaradi prenosa sporočil po spletišču in so nujno potrebni za zagotavljanje storitev na našem spletišču in uporabo nekaterih funkcij, kot npr. dostop do varnih strani. Obvestilo o Astellas piškotkih – piškotek, ki skrije obvestilo o piškotkih. Ti piškotki so nujno potrebni za dostop do spletišča in jih zato ne morete zavrniti.

Lahko jih onemogočite ali izbrišete, tako da spremenite nastavitve svojega brskalnika, kot je opisano v poglavju »Kako lahko nadziram piškotke?«.

Analitični piškotki in prilagoditveni piškotki:Ti piškotki zbirajo podatke, ki se uporabljajo v združeni obliki, da nam pomagajo ugotoviti, na kakšen način uporabniki uporabljajo naše spletišče ali kako učinkovite so tržne kampanje, ali pa nam pomagajo prilagoditi naše spletišče vaši uporabi.  

Google Analytics www.google.com/analytics/

Da zavrnete te piškotke sledite navodilom v spodnjem poglavju »Kako lahko nadziram piškotke?«.

Lahko pa kliknete spodnjo povezavo za zavrnitev:

Google:
https://support.google.com/accounts/answer/7021629
https://support.google.com/analytics/answer/181881

Izkustveni in funkcionalni piškotki:Ti piškotki se uporabljajo za izboljšanje delovanja in funkcij našega spletišča, vendar za njegovo uporabo niso nujno potrebni. Brez teh piškotkov pa morda nekatere funkcije na našem spletišču ne bodo več na voljo. YouTube
www.youtube.com

Vimeo
https://vimeo.com

Da zavrnete te piškotke sledite navodilom v spodnjem poglavju »Kako lahko nadziram piškotke?«.

Lahko pa kliknete spodnjo povezavo za zavrnitev:

YouTube (Google):
https://support.google.com/accounts/answer/702162

Vimeo:
https://vimeo.com/cookie_policy

Ali uporabljate piškotke Flash ali LSO (Local Shared Objects, »lokalni deljeni objekti«)?

Naše spletišče lahko uporablja tudi piškotke Flash (oz. LSO), ki med drugim zbirajo in shranjujejo informacije o vaši uporabi naših storitev ter preprečujejo zlorabe, in za druge rabe na spletišču.

Če ne želite, da se piškotki Flash shranijo na vaš računalnik, lahko prilagodite nastavitve vašega predvajalnika Flash in onemogočite shranjevanje piškotkov Flash s pomočjo orodja na Website Storage Settings Panel. Prav tako lahko piškotke Flash nadzorujete s pomočjo Global Storage Settings Panel, tako da sledite navodilom (med drugim lahko dobite navodila, kako izbrisati obstoječe piškotke Flash (na spletišču Macromedia je to navedeno pod »informacije«), kako preprečite namestitev Flash LSO na vašem računalniku, ne da bi vam bila ponujena ta možnost in (za Flash Player 8 ali kasnejša različica) kako onemogočite piškotke Flash, ki jih ne dostavi operater strani, na kateri se takrat nahajate).

Vedite, da omejevanje ali onemogočanje piškotkov Flash na vtičniku Flash Player lahko zmanjša ali okrni delovanje nekaterih aplikacij Flash, med drugim tudi tistih, ki so povezane z našimi storitvami ali spletnimi vsebinami.

Kako lahko nadziram piškotke?

Pravico imate, da se odločite, ali želite piškotke sprejeti ali zavrniti. Vaše prednostne nastavitve za piškotke lahko urejate tako, da kliknete ustrezno povezavo za zavrnitev piškotkov v zgornjitabeli.

Nastavitve vašega spletnega brskalnika lahko nastavite ali spremenite tako, da ta sprejme ali zavrne piškotke. Če se odločite za zavrnitev piškotkov, lahko še naprej uporabljate naše spletišče, vendar boste s tem morda imeli omejen dostop do nekaterih funkcij ali območij na našem spletišču. Obiščite razdelek za pomoč uporabnikom na vašem spletnem brskalniku in se seznanite s tem, na kakšen način lahko zavrnete piškotke na vašem spletnem brskalniku, saj to lahko storite na različne načine.

Poleg tega vam večina oglaševalskih omrežij ponuja način, kako zavrniti ciljano oglaševanje. Za več informacij, obiščite http://www.aboutads.info/choices/ali http://www.youronlinechoices.com.

Kako pogosto boste posodabljali to Politiko piškotkov?

Občasno bomo to Politiko piškotkov lahko posodobili, da bomo, na primer, vnesli spremembe glede piškotkov, ki jih uporabljamo, ali iz drugih operativnih, pravnih ali regulatornih razlogov. Zato redno pregledujte to Politiko piškotkov, da ostanete seznanjeni z našo uporabo piškotkov in povezanih tehnologij.

Zgornji datum vam pove, kdaj je bila ta Politika piškotkov nazadnje posodobljena.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z uporabo piškotkov ali drugih tehnologij, nam pošljite elektronsko sporočilo na [email protected].

Privacy Policy  |  Cookies Policy  |  Piškotki  |  Terms of Use Copyright © 2019 Astellas Pharma